0

ΚΕΚΑΚΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ (ΛΑΒΑ) // TORTINO DI CIOCCOLATO AL CUORE FONDENTE


ΚΕΚΑΚΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ

Υπεροχο γλυκακι - θα το λατρεψουν οι εραστες της σοκολατας! 
Στην Ελλαδα ειναι γνωστο και ως "σουφλε σοκολατας" αλλα σιγουρα δεν προκειται για σουφλε...
Προσοχη στον χρονο ψησιματος, γιατι αλλιως η καρδια του δεν θα προκυψει λιωμενη... Μπορειτε να το ετοιμασετε, να το βαλετε στα φορμακια και επειτα να το καταψυξετε. Οταν θελησετε να το σερβιρετε, το αφηνετε κανα-δυο ωριτσες σε θερμοκρασια δωματιου, το ψηνετε στα γρηγορα και ειναι ετοιμο! 
Φυσικα σερβιρεται ζεστο, για να εντυπωσιασει με το ρευστο εσωτερικο του. Σερβιρεται πασπαλισμενο απλως με ζαχαρη αχνη, ή συνοδευμενο με παγωτο καϊμακι ή μια ροζεττα κρεμα ζαχαροπλαστικης.

Δοση : για 8 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολη
Υλικα 
για 8 φορμακια : 220 gr κουβερτουρα,
                                 120 gr βουτυρο,
                                 3 αυγα + 1 κροκο,
                                 2 κ.σ. λικερ πορτοκαλι και καφε,
                                 120 gr ζαχαρη αχνη,
                                 2 κ.σ. ζαχαρη αρωματισμενη με πορτοκαλι,
                                 15 gr κακαο αγλυκο + για τα φορμακια,
                                 30 gr corn flour,
                                 1 πρεζα αλατι.
Προετοιμασια :
Κοβετε την κουβερτουρα σε κομματια και την βαζετε σε μπαιν-μαρι. Οταν λιωσει, προσθετετε το βουτυρο, επισης σε κομματακια, και ανακατευετε μεχρι να λιωσει εντελως. Αποσυρετε απο την φωτια και το αφηνετε να χλιαρινει. 
Χτυπατε τα αυγα με το αλατι και τις ζαχαρες, μεχρι να φουσκωσουν και να ασπρισουν. Προσθετετε την σοκολατα και ανακατευετε καλα. Κοσκινιζετε το corn flour και το κακαο και τα προσθετετε στο μιγμα, ανακατευοντας μεχρι να γινει ομοιογενες. 
Βουτυρωνετε 8 φορμακια μεταλλικα και τα πασπαλιζετε με κακαο. Δεν σας συνιστω να χρησιμοποιησετε φορμακια σιλικονης, γιατι μπορει να μην ξεφορμαρεται ευκολα το σουφλε σας. Τα φορμακια αλουμινιου μιας χρησης, ειναι οτι πρεπει... Γεμιζετε τα φορμακια κατα τα  2/3. 
Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180°C, στον αερα, για 13-15 λεπτα και ουτε ενα παραπανω, για να μην πηξουν τελειως. Βγαζετε απο τον φουρνο, ξεφορμαρετε και σερβιρετε αμεσως.  


TORTINO DI CIOCCOLATO AL CUORE FONDENTE

Attenzione ai tempi di cottura, altrimenti il suo cuore non viene proprio fondente!
Ottimo dopo pasto, servito da solo, spolverizzato con un po' di zucchero a velo, o con gelato kaimaki (crema) o con una rosetta di crema pasticcera (foto).

Dosi : per 8 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 220 gr di cioccolato fondente,
                            120 gr di burro,
                            3 uova + 1 tuorlo,
                            2 cucchiai di liquore all'arancia e caffè,
                            120 gr di zucchero a velo,
                            2 cucchiai di zucchero all'arancia,
                            15 gr di cacao amaro +  per gli stampini,
                            30 gr di maizena,
                            1 pizzico di sale.
Preparazione :
Tagliate il cioccolato a pezzi e mettetelo in bagnomaria. Quando sarà completamente fuso, aggiungete il burro pure a pezzetti, e amalgamate finchè si sciolga completamente. Lasciate intiepidire. 
Sbattete le uova con il sale e i zuccheri, fino ad avere una crema biancastra e spumosa. Aggiungete il cioccolato ed il liquore e amalgamate bene. Settacciate la maizena ed il cacao ed incorporateli al composto. 
Imburrate 8 stampini di aluminio e spolverateli di cacao. Vi sconsiglio di utilizzare stampini di silicona, perchè a volte risulta difficile sfornare i tortini. Riempite gli stampini per i 2/3, perchè il tortino si gonfia durante la cottura. 
Infornate in forno preriscaldato a 180°C, modalità ventilato, per 13-15 minuti. Sfornate e servite subito.              


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.