0

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟREO // BROWNIES CON BISCOTTI OREO


ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟREO

Μπράουνις και μπισκότα Oreo και τα λόγια είναι περιττά ... Μια συνταγή πανεύκολη, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των σοκολατένιων γλυκών! Οι μικρότεροι της οικογένειας πραγματικά το λάτρεψαν και δεν άφησαν ούτε ψίχουλο!
Αυτή την συνταγή την βρήκα εδώ

Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : πολύ εύκολη
Υλικά : 200 gr κουβερτούρα με 50% κακάο,
                 165 gr βούτυρο αγελάδος,
                 3 αυγά, 
                 2 κρόκους αυγών,
                 165 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                 1 κ.καφέ φυσικό εκχύλισμα βανίλιας,
                 2 κ.σ. αλεύρι γοχ.,
                 1 κ.σ. κακάο άγλυκο,
                 1 πρέζα αλάτι,
                 1 συσκευασία (150 gr) μπισκότα  Oreo.
Προετοιμασία :
Λιώστε την κουβερτούρα στον μικροκυματικό ή σε μπαίν μαρί. Προσθέστε το βούτυρο σε κομματάκια και αναμείξτε.
Χτυπήστε τα αυγά και τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια. Ρίξτε το μίγμα στην σοκολάτα, προσθέστε το αλάτι, το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα) και αναμείξτε.
Σπάστε τα μπισκότα με τα χέρια. Προσθέστε τα μισά στο μίγμα των μπράουνι και τα υπόλοιπα κρατήστε τα στην άκρη.
Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί μία φόρμα ή πυρέξ (το δικό μου είχε διαστάσεις 20x25 εκ.). Ρίξτε μέσα το μίγμα και από επάνω τα υπόλοιπα μπισκότα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά μάξιμουμ. Τα μπράουνις πρέπει να είναι μαλακά και όχι στεγνά, οπότε μην τα ψήσετε παραπάνω.
Βγάλτε το πυρέξ από τον φούρνο και αφήστε το να χλιαρίνει. Κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετε το κατά προτίμηση χλιαρό, ακόμη και ξαναζεσταμένο στον μικορκυματικό για μερικά δευτερόλεπτα. Μπορείτε να συνοδέψετε με μία μπάλα παγωτό κρέμα.          




BROWNIES CON BISCOTTI OREO

Brownies e biscotti Oreo per un dolcetto puramente americano e tanto ma tanto cioccolatoso! E piacciuto un sacco ai più giovani della famiglia ... 
La ricetta l' ho trovata qui

Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : facilissima
Ingredienti : 200 gr cioccolato fondente a 50% cacao,
                              165 gr burro,
                              3 uova, 
                              2 tuorli,
                              165 gr zucchero semolato,
                              1 cucchiaino da caffè estratto naturale di vaniglia,
                              2 cucchiai farina 00,
                              1 cucchiaio cacao amaro,
                              1 pizzico di sale,
                              1 confezione (150 gr) biscotti Oreo.
Preparazione :
Fate fondere il cioccolato al microonde o in bagnomaria. Aggiungete il burro a pezzettini e mescolate.
Sbattete le uova e i tuorli con lo zucchero e l' estratto di vaniglia. Uniteli al composto di cioccolato. Aggiungete il sale, la farina ed il cacao (settacciati) e mescolate.
Spezzate i biscotti con le mani. Aggiungete metà nel composto di brownies.
Rivestite con carta antiaderente una pirofila (la mia era di dimensioni 20x25 cm). Versate il composto, livellate e disponete sopra i biscotti restanti.
Infornate in forno preriscaldato a 180°C, modalità statico, per 30 minuti al massimo. I brownies devono essere cotti sì ma teneri dentro. 
Sfornate e lasciate intiepidire. Tagliate a quadrotti. 
Servite i brownies preferibilmente ancora tiepidi, o riscaldati al microonde. Potete accompagnare con una pallina di gelato gusto crema.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.